Get Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven (Dutch PDF

By S. Carmiggelt

De 'Kronkels' van Simon Carmiggelt (1913 - 1987) waren om hun grote herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek. Geschreven voor de duur van een krant, zijn ze toch deel gaan uitmaken van de Nederlandse literatuurgeschiedenis, reden waarom De Arbeiderspers in december 1994 begonnen is met de heruitgave van Carmiggelts entire Kronkel-oeuvre naar de eerste druk van elke bundel.
De hier bijeengebrachte bundels, Bemoei je d'r niet mee & De leisure van je leven, verschenen oorspronkelijk in 1978 en 1979. De verhalen daarin zijn nadrukkelijk gesitueerd rond het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Wat dan te doen? "Het antwoord is, wat mij betreft, niet erg verrassend: schrijven. Meer over het verleden dan over de toekomst", aldus Carmiggelt zelf.

Er is, naast Godfried Bomans en Annie M. G. Schmidt, na de oorlog geen populairder auteur geweest dan Carmiggelt, die zelfs een soort publiek bezit used to be. Zijn beeld used to be gevormd naar zijn verhalen en hij wilde daar ook wel in het publiek aan beantwoorden." - Kees Fens in De Volkskrant

Show description

Read or Download Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Natali Helberger en Jan Kabel Nico van PDF

WRR-WebpublicatiesIn De regulering van media in internationaal perspectief zijn de internationale ontwikkelingen binnen het recht in kaart gebracht, die van grote invloed zijn op (de regulering van) de inhoud van de media. De auteurs hebben zich gericht op vier deelgebieden: de constitutionele kaders, de regulering van de inhoud, toegang tot verspreidingsmiddelen en de bescherming van informatie en privateness.

Download PDF by Herman Stevens: Gloriejaren (Dutch Edition)

Bogs used to be op een berg grind geklommen toen er een echte Jaguar voorbij zoefde, langzaam in de motregen. De guy achter het stuur zat uit een beker ijs te lepelen, en geen klein bekertje. Hij spiesde zijn schep in het grind, een vlag, een teken dat hij ooit, voor hij oud was once, in web zon vehicle naar huis zou rijden.

Read e-book online Dagboek (Privé-domein) (Dutch Edition) PDF

Het dagboek dat de gebroeders Edmond en Jules de Goncourt in 1851 zijn begonnen, bevat een schat aan gegevens over het Parijse literaire leven. Meer dan vijfendertig jaar is het in het diepste geheim bijgehouden. Niemand heeft ooit vermoed dat de gebroeders na hun bezoeken, diners of salonbijeenkomsten een vaak genadeloos verslag neerschreven van alles wat ze hadden gehoord en gezien.

Willemijn wil een optocht zijn (Dutch Edition) by Lida Dykstra,Noëlle Smit PDF

Er bestaan nu drie boeken over dit superlieve muisje: Willemijn wil een optocht is een herkenbaar, positief verhaal voor al die kleuters die zich soms vervelen en niet goed weten hoe ze in hun eentje moeten spelen. Met prettige, op rijm geschreven tekst van Lida Dijkstra en trefzekere illustraties van Noëlle Smit, populair bij kinderen én ouders.

Additional resources for Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven (Dutch Edition) by S. Carmiggelt


by Kevin
4.4

Rated 4.52 of 5 – based on 8 votes