New PDF release: Brave little Belgium (Dutch Edition)

By Mark Geest De,Helga Boeye

De échte verhalen achter bekende en minder bekende feiten en figuren uit de Eerste Wereldoorlog

Bij de Eerste Wereldoorlog denkt iedereen onmiddellijk aan de loopgraven en de modder van de IJzervlakte. Er zijn echter nog veel meer boeiende verhalen die belangrijk waren voor ons land tijdens `de Groote Oorlog.

Wat schreef koning Albert in zijn short aan de Duitse keizer, in een poging om een Duitse inval in ons land te vermijden?

Hoe slaagden de Britten erin meer dan twintig tunnels te graven onder de Duitse verdedigingslinie nabij Mesen? En hoe overleefden de soldaten vier jaar lang in de loopgraven?

Waarom werd in 1915 langs de grens tussen België en Nederland de `Dodendraad opgericht, en wie riskeerde zijn leven om door deze levensgevaarlijke versperring te geraken?

Welke rol speelde de Engelse verpleegster Edith Cavell in het spionagenetwerk van de geallieerden in Brussel?

Op deze en andere vragen geeft Mark De Geest een gedetailleerd antwoord in dertien boeiende verhalen. Sommige spelen zich af in België, andere in het buitenland. Samen geven ze een duidelijk inzicht in wat vier jaar oorlog voor België betekende, zowel voor de soldaten aan het entrance, als voor de burgers in het bezette gebied.

Brave Little Belgium is niet alleen een meeslepend en verhelderend boek, het vormt ook de foundation voor de gelijknamige Canvas-reeks, die in het herdenkingsjaar 2014 wordt uitgezonden en waaraan historica Sophie De Schaepdrijver haar medewerking verleent.

Show description

Read Online or Download Brave little Belgium (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Natali Helberger en Jan Kabel Nico van

WRR-WebpublicatiesIn De regulering van media in internationaal perspectief zijn de internationale ontwikkelingen binnen het recht in kaart gebracht, die van grote invloed zijn op (de regulering van) de inhoud van de media. De auteurs hebben zich gericht op vier deelgebieden: de constitutionele kaders, de regulering van de inhoud, toegang tot verspreidingsmiddelen en de bescherming van informatie en privateness.

Gloriejaren (Dutch Edition) by Herman Stevens PDF

Bogs used to be op een berg grind geklommen toen er een echte Jaguar voorbij zoefde, langzaam in de motregen. De guy achter het stuur zat uit een beker ijs te lepelen, en geen klein bekertje. Hij spiesde zijn schep in het grind, een vlag, een teken dat hij ooit, voor hij oud was once, in web zon vehicle naar huis zou rijden.

Download e-book for iPad: Dagboek (Privé-domein) (Dutch Edition) by Edmont & Jules de Goncourt,Leo van Maris

Het dagboek dat de gebroeders Edmond en Jules de Goncourt in 1851 zijn begonnen, bevat een schat aan gegevens over het Parijse literaire leven. Meer dan vijfendertig jaar is het in het diepste geheim bijgehouden. Niemand heeft ooit vermoed dat de gebroeders na hun bezoeken, diners of salonbijeenkomsten een vaak genadeloos verslag neerschreven van alles wat ze hadden gehoord en gezien.

Get Willemijn wil een optocht zijn (Dutch Edition) PDF

Er bestaan nu drie boeken over dit superlieve muisje: Willemijn wil een optocht is een herkenbaar, positief verhaal voor al die kleuters die zich soms vervelen en niet goed weten hoe ze in hun eentje moeten spelen. Met prettige, op rijm geschreven tekst van Lida Dijkstra en trefzekere illustraties van Noëlle Smit, populair bij kinderen én ouders.

Additional info for Brave little Belgium (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Brave little Belgium (Dutch Edition) by Mark Geest De,Helga Boeye


by Ronald
4.4

Rated 4.47 of 5 – based on 4 votes